Kaalilaatikko ja itsetunto

Kävin eilen saunassa.

Edellinen kerta oli tuossa toissa vuonna, 2011. Teki todella hyvää ja tuntuu vieläkin puhtaalta. Taidan ruveta käymään useammin.

Eilinen oli ensimmäinen päivä tätä uutta elämää, New Yorkin lento oli aamusta Helsingissä, laukutkin tulivat samalla koneella. Pyyhkäisin siitä Lahteen menevän bussin pysäkille pakkaseen odottelemaan autoa. Samalla tuli testattua Miamista ostettu talvitakki, pahuksen kuuma. Oliskohan vuoriin ommeltu Miamin aurinkoa kun niin lämmitti.

Siinä pysäkillä oli keski-ikäinen rouvashenkilö, kävi sittemmin ilmi, että hän oli myös odottelemassa kyytiä Lahteen.

Rouva kysäisi minulta, että josko puhun englantia. No reppavasti kerroin, että englantia, suomea ja myös portugalia.

Rouva oli Sao Paulosta kotoisin, New Yorkissa naimisissa ja menossa Lahteen kyläilemään suomalaisen kanssa naimisissa olevan ystävättärensä luokse.

Ja niin siinä höpöteltiin historiat ja muut tarinat portugaliksi, rouva sanoi että puheestani kuuluu selvästi Manauksen aksentti. Ensimmäinen ihminen jonka tapasin astuttuani Suomen kamaralle puhui äidinkielenään portugalia. Molempia nauratti.

Tänään sain ilmaisen kokovartalojumpan heti aamusta. Piha puhtaaksi lumesta.

Mukavaa hommaa tuo lumien työntely, onneksi on luvassa lisää viikonloppuna, että harrastus jatkuu.

Seuraava treeni oli kävellä keskustaan muutama kilometri ja käväistä Kelassa, Maistraatissa, Työkkärissä ja pankissa. Sekä ostaa lisää olutta, olenhan työtön.

Naurattavan helppoa tuo virastoissa asiointi täällä Suomessa, kaikki hoitui saman tien.

Brasiliassa asumisen todisteena pyydetään tuomaan omalle nimelle tullut lasku, sillä todistetaan, että asutaan jossain osoitteessa kun halutaan esimerkiksi kaapelitelevisio kotiin.

No, entäs se ensimmäinen sopimus siihen osoitteeseen? Niinpä. Minä ratkaisin asian kerran niin, että otin sähköisen laskun ja editoin osoitteen kohdalleen ja printtasin ulos ja hyvin kelpasi.

Pankissa tosin kävin läpi erikoisen mielijumpan. Pankkineiti (oli muuten rouva..) kysyi, että onko henkilötodistusta mukana. Sanoin, että passi ja ajokortti on. Se sanoi, että passi on parempi. Kysyin, että miksi. No, se ei tajunnu kysymystä. Kysyin uudelleen, että miksi passi on parempi henkilöllisyyden todistamiseksi kuin ajokortti. Ei se vieläkään ymmärtänyt, sanoi vaan, että se nyt vaan on parempi.

Jäin miettimään, että mitenkäköhän suuri riski siinä on vetäistä ajokortti tiskiin ja tulla kirjatuksi Paavo Lipposena.

Lounaalla kävin Lahden kauppahallissa. Pieni halli mutta ainakin neljä ruokapaikkaa kilpailee keskenään. Valitsin sen joka myi kaalilaatikkoa. Hyvää kotona tehtyä kaalilaatikkoa, itse tosin pidän omatekemästäni enemmän kun se on kevyempää rakenteeltaan ja maultaan. Tämä hallin laatikko oli varsin tanakkaa mutta hyvää sekin oli. Käyn toistekin.

Tuli myös tarkkailtua alkuasukkaita.

Suomalaiset näyttävät kalpeilta ja nyrpeiltä eivätkä katso vastaantulijaa silmiin, paitsi humalaiset jotka kohta työntävät leukaa eteen ja hartioita köyryyn jos pitempään niiden kanssa katsekontaktia pitelee. Muistelen, että ennen vanhaan seuraavaksi tuli kysymys että, mitäs vahtaat.. taitaa olla sama homma vieläkin.

Muita hajahuomioita Suomesta:

  • Torakoita en nähnyt tänään yhtään, en edes niitä isoja, tikkuaskia pitempiä veijareita.
  • Suklaan saattoi jättää pöydälle ilman, että vartin päästä se oli mustanaan muurahaisia. Salmiakkisuklaan.
  • Vessapaperia ei tarvitse taitella nelinkerroin, ei mene sormi läpi.
  • Samaten sitä paperia ei tarvitse käytön jälkeen varastoida vessassa olevaan roskakoriin, näyttää menevän viemäriin huuhdellessa.
  • Kukaan ei yrittänyt kiilata pankin kassajonossa vaikka koko aikaa ei ollut valppaana. Ei edes sylilapsen tekosyyllä. Manauksessa näin kerran äidin vuokraavan vuoden ikäistä lastaan pankin ulkopuolella, siellä kun on hyväksyttävää, että lapsen kanssa saa mennä jonon ohi ja kärkeen hoitamaan asiansa. Kahdella realilla sai prioriteetin.
  • Sähkö menee lamppuun joka kerta kun kytkimen kääntää. Joka kerta. Kokeilin monesti.
  • Vettä tulee hanasta kun sen aukaisee. Joka jesseksen kerran kun kokeili. Ihme homma. Kuumaakin tuli.

Kaiken kaikkiaan loistava päivä!

Taidan jäädä tänne, terveisin MaMu

P.S. Roskalaatikossa ilmoitus, että ilmoituksien kiinnittäminen kielletty. Taitavaa!

2013-02-07-0268

Advertisements

2 thoughts on “Kaalilaatikko ja itsetunto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s