Jos se liikkuu niin se on torakka

Neljä vuotta viidakossa ei mennyt jälkiä jättämättä. Roskat lattialla, reiät katossa ja seinissä, ensimmäinen ajatus on “torakka!”. Jos se ei liiku niin :”..kuollut torakka!”.

Suomessa on siistiä, mukavaa ja kaikki toimii. Jopa täällä maailman laidalla, Reposaaressa.

Kaikki toimii, tässä pari esimerkkiä: käväisin Saksassa hakemassa auton, vein Suomessa katsastukseen joka nykyään menee niin, että annetaan katsastusmiehelle avaimet ja juodaan kahvia ja syödään jaffakeksejä sillä aikaa.

Kaveri tuli takaisin, antoi avaimet ja sanoi, että homma selvä, oikea lähivalo näytti hieman ylös mutta säädön jälkeen hyvä.

Katsastusmies sääti valot!

Tullissa rouva tullimies otti virmansa laskuun tarvittavat kopiot papereistani, eikä maksanut mitään.

Ohhoh! Ennen kuulumatonta.

Reposaari on kaunis paikka, entinen saari, nykyinen niemi. Asukkaita talvisin tuhannen pintaan, kesäksi tulevat nuo mökkiläiset. Grönin Eikka on Reposaaresta ja kesäisin on laulajasta havaintoja. Pyörällä ajelee ja moikkailee.

Naapurissani asuu nuoripari kahden koiran ja kahden kissan kanssa. Mies on mukava nuorimies joka juttelee ja katsoo silmiin. Se asuu naisen kanssa joka ei tee kumpaakaan.

Niiden koirat on opetettu haukkumaan kaikkea mikä liikkuu mutta ne kissat on mukavia. Jotain norjalaisia villikissoja.

Toinen kissoista on ottanut tavoikseen käydä kylässä, menee ympäri kämppää ja hurisee melko kovaa. Siis kehrää. Toinen on erittäin arka eikä tule lähelle, paitsi jos on raakaa aamiaspekonia kädessä. Kokeiltu on.

Tänään aamulla kun join kahvia ja katselin rivitalopihaani, se arempi kissoista söi samaan aikaa aamiaisekseen viinimarjapensaan alla oravaa, häntä oli enää jäljellä. Vähän oli orava (ollut) talvikarvassa vielä toukokuussa. Näytti maistuvan kuitenkin.

Tuoksut ovat mahtavia Suomen kesäilloissa! Kun lämpötila laskee niin tuoksut tiivistyvät. Meillä haisee meri, mänty, maa ja tuo vihreä mikä kasvaa. Viime viikonloppuna tuomet purskahtivat kukkaan.

Ruisleipä tuoksuu myös vallan upealta.

Lätkän MM kisat tuli katsottua, hyviä matseja, seuraava elämän kohokohta on uudet perunat. Siis suomalaiset uudet perunat. Saa nähdä kestääkö kunto.

Jääkiekkokisoja katsellessa tuli mieleen että saisikohan ne Jari Kurrin kädet fysioterapialla oikenemaan. Näyttivät olevan koko ajan kouristuneena tuohon mahan yläpuolelle, entisen rintakehän päälle. Tuskallisen näköinen asento, varsinkin kun pikkutakki vielä kinnasi. Joka paikasta.

Asun siis Reposaaressa, käyn töissä Tahkoluodossa jonne on matkaa nelisen kilometriä.

Murskaan työkseni, se on mukavaa.

Pyysivät projektipäälliköksi tuonne Stena Recycling Oy:ön. On varsin vaikuttavan näköistä kun henkilöautosta tulee nyrkin kokoisia palleroita, metallia ja muuta. Meteli on myös mahtavaa.

Elämä on siis sitä että kaikki rikotaan mikä on näköpiirissä. Samalla on tullut saatua kuukauden kurssi Käytännön Fysiikkaa ja Kemiaa.

Huolehdimme näin ympäristöstämme kierrättämällä metallit. Aamulla pannaan haalarit ja sädekehät päälle ja mennään murskaamaan!

P.S. Minulla on matkaa ulko-ovelta meren rantaan noin 200 metriä. On tullut mieleen, että vene tarttis laittaa. Kalastajapaatti keskimoottorilla olisi hyvä osuma. Wikström voisi olla se kone. Isoisällä oli aikoinaan mäntypuinen kalastajamalli Wikströmin bensa – petroolikoneella ja se oli hyvä ja turvallinen peli huonossakin kelissä.

P.S2. milloin mikro alkoi tarkoittaa vain mikroaaltouunia? Ennen se oli uuni ja tietokone…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s