Hyvää joulua

Sain tavarani viime keskiviikkona, eli entinen työnantaja lain velvoittamana maksoi kuljetuksen tavaroilleni.

Kun muutin Saksasta viidakkoon olin firman palkkalistoilla ja pari kuutiota tavaroitani tuli lentorahtina kahdessa viikossa Euroopasta Etelä-Amerikkaan, nyt sama matka toiseen suuntaan kesti neljä kuukautta.

Säästettiin nääs ja pantiin laivarahtina, ko eihän se oo enää meillä töissäkään.

Eli sademetsän homeen haju leijuu Reposaaressa, saksalainen Siemens tekee hommia ja puhdasta tulee.

Vaatteita pestessä ja silitellessä on aikaa mietiskellä ja totesinkin itsekseni, että puheet on puheita mutta se miten kohtelet muita ihmisiä kertoo arvomaailmastasi sen perustan.

Tuo otsikko kimposi siitä kun nyt on se ainoa hetki vuodessa milloin voin vapautuneesti ja hartiat rentoina kuunnella joululaulut, kuutisen kuukautta jouluun, molempiin suuntiin. Ei pakkosyöttöä.

Vaatteita silitellessä siis jukeboksi päälle.

Elvis oli ykkönen Blue Christmas setillään, Michael Bubblé heti kakkonen. Bing Crosby ja muut kaukana perässä.

Joskus Iisalmessa asuessani ehdotin silloiselle paikallisradion vetäjälle, että tekaistaan juhannuksen alla suora lähetys johon kuulijat voivat soittaa, teemalla joululahjavalvojaiset. Joulumuzaa ja lahjavinkkejä, olis nimittäin ollu ensimmäinen vuosi savolaisessa jouluhistoriassa kun aatto olis tullu ilman stressiä.

..no eihän se sille käyny, kummallinen ajatus kerrassaan.. nythän on kesä..

Kävin eilen Tampereen Hervannassa baarikierroksen. Ensimmäinen jota kättelin oli kotoisin Porista, bilistä pelasin iisalmelaisen kundin kanssa, juomana Tornion tunturipurojen raikkaudesta tehty Lapin Kulta, ja side kick oli stadilainen jallu, kapteeni.

Eli perin tamperelainen ilta, huipentuen Tammelan torilla nautittuun mustaan makkaraan. Merville terveisiä, vai pitäiskö kuitenkin laittaa Matille..

Hervantalaista karaokea kuunnellessa tuli mieleen ajatus:

Jos olis ihminen jolla olis kaikki vaivat. Niinku laktoosiveteraani, keli akia, atooppinen iho ja absoluuttinen sävelkorva.

Ni sille ku juottais valkovenäläisiä puoli litraa, syöttäis ohrarievää paksulla voilla ja veis sitte hervantalaiseen karaokeen niin tod näk tuloksena olisi hilsepilvi voimakkaan räjähdyksen seurauksena, eikä paskanhajun seasta löytyis ku osittain räjähdyskaasun voimasta palaneet valkoiset Black Horset ja rakkauden ruskeat seinät.

Kuuntelin eilen kun Jussi Hakulisen lumivalkoinen joutsenlaulu sai melko lujaa päähänsä ja siipeensä.

Mutta näin monta tuttua, nykyisiä ja tulevia juoppoja, ihmisiä kuitenkin.

Mukava reissu, viimeksi olen tehnyt Hervanta rundin kahdeksan vuotta sitten, seuraava on todennäköisesti taas kahdeksan vuoden päästä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s