Hernerokkasumussa ja jouluhumussa

Mahtava sumu nousee tuosta Bodensee – järvestä kun lämpötila iltaa kohden tipahtaa tuonne nollan tuntumaan. Niin sankka sumu, että tuntuu kuin siellä olisi savupekonia seassa kun hengittelee menemään. Suomeksi oikeinkirjoitettuna tuo järvi on Bodenjärvi mutta Bodensee kuulostaa mukavammalta.

Vesi täällä Bodenseen rannalla on Saksan parasta, olut puolestaan on maailman parasta.

Järvestä saa alkunsa Rein joki joka vanhana vesireittinä ovelasti luikertelee Hollantiin saakka. Järvi puolestaan saa vetensä Alppien sulamisvesistä ja vettä riittääkin minulle ja muutamalle miljoonalle saksalaiselle.

Hyvää mautonta vettä, siihen kun laittaa sekaan vähän vehnää tai ohraa ja mallasta, hieman hiivaa ja odottelee hetken niin maku senkun vain paranee.

Asunnon haku jatkuu. Se esisoppari ei pitänytkään ja omistaja vuokrasi kämpän toisaalle. Muutamia asuntoja olen tuossa käynyt katsomassa, minulle ei oo kelvannu tai minä en oo kelvannu. Haku jatkuu.

No, ensi viikon jälkeen on reissu sinne Kiinan puoleen, siellä menee mukavasti pari viikkoinen, sitten onkin kohta joulu.

Kamppeet pitää saada tällä viikolla Oulusta tänne. Jos ei asuntoon niin johonkin varastoon. Tavaroissani on sen verran eräilykampetta seassa, että voin vaikka muuttaa sinne varastoon asumaan niiden tavaroiden kanssa, pois tästä Gastehausista.

No ei vaineskaan. Haku jatkuu ja kyllä se kämppä vielä löytyy.

Eiku lisää heinää kenkään!

Joulun tienoissa Saksa hiljenee tuonne loppiaiseen saakka, meillä on hiljaisempaa firmassa joulusta uuteen vuoteen.

Katselinkin jo Lissabonin matkaa sillä joulusilmällä.

Suomalaisen joulun olen jo nähnyt mutta Portugalissa en ole joulua vielä viettänytkään. Samalla voi kokeilla miten Brasilian portugalilla pärjää oikeassa Portugalissa.

Lämmin kaupunki Lissabon kuuluu olevan myös talviaikaan, kolmestatoista viiteentoista asteeseen päivälämpötila joulun tietämissä. Tulee pukki taas helikopterilla.

Joulupäivänä on Portugalissa kuulemma hetken hiljaista mutta sitten kohta jo taas normaalisti mennään ja metelöidään.

Siinä olisi leppoisa 11 päivän lomahetkonen. Kameran ulkoilutusretkiä tehdä sen seitsemälle kukkulalle, joille kaupunki kuulemma on rakennettu. Hotellihuoneessa kalsarikänniä toki unohtamatta.

Jouluperinteet nääs kunniaan.

Ja kun lentoaikakaan ei ole kuin pari tuntia tuosta naapurimaan kentältä niin ei mene alumiinituubissa istumiseen turhan paljoa aikaa. Koneeseen ja kahvit koneeseen ja perillä.

Paikallisen karateseuran harjoitukset kävin katsomassa, niillä oli tänään erikoisaihe. Yksi seuran opettajista oli käynyt Kreikassa viikonloppuleirillä ja jakoi oppejaan. Meridiaanihierontaa, nyrkillä. Näytti käyvän kipeästi kun oikeaan paikkaa sattui osumaan.

Perheseuraksi itse kehuivat seuraansa ja touhu näyttikin olevan enemmän leppoisaa yhdessäoloa kuin totista toistoa. Tosin tekniikat olivat sitä mukaa kautta vyöarvojen huonommin hallussa kuin Suomessa konsanaan. Eli enemmän työntelyä kuin lyöntelyä.

Samaten huomasin, että ylempiä vyöarvoja oli runsaasti, aloittelijoita myös mutta puolivälin jannuja ja friiduja ei montaa ollut. Eli joku vuosi sitten oli jotain ollut tapahtumatta.

Mutta hauskaa näytti olevan, ei kovin tiukkaa eikä pipoista mutta hauskaa. Ja sehän kai on se syy miksi ihmiset siellä käyvät.

 

P.S.

Viikonloppuna oli vain 12 lämmintä. Pitkää, synkkää ja pimeää talvea kestääkin nyt sitte aina tuonne huhtikuun alkuun asti. Hrr hrr..

Alfa- ja gammasäteilyn puoliintumisajat tunnetaan varsin hyvin mutta mikä on krapulan puoliintumisaika? Jos ei ota loiventavaa.

Kummallista kyllä, jos muistan oikein, se krapula on pidentynyt eikä puoliintunut vuosien myötä.

Entäpä mikä on näsäviisauden tai vierestä neuvojan puoliintumisaika. Riippuu etumatkasta.

Elopainon puoliintumisaika taitaa olla vaan teoriaa. Sitten kun se elo- siitä sanasta poistuu niin varsinainen puoliintuminen voi vasta alkaa.

Jos suhteessa on kosolti ryppyjä niin joskus tuntuu että elämä menee rypystä ryppyyn.

Hienointa Saksassa on se, että kylän leipomo aukeaa viideltä aamulla, paitsi sunnuntaisin vasta puoli kahdeksalta. Leipomo on siinä lihakaupan vieressä.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s