Valkeat joulut myös etelässä

Joulu 2014 on ikimuistoisempi kuin moni aiempi, kernaasti voin sanoa, että oikein mieleenjääpä.

Toki muistan viidakon joulutkin oikein hyvin mutta täällä on kylmempi eikä samba soi samalla lailla, tulipa tuossa toissapäivänä oikein luntakin, puolisen metriä.

Piti lumen tullen heti lähteä firman golffilla tyyräilemään kun oli polanteita ja liukasta. Saksalaiset ei osaa ajaa yhtään liukkailla, ne veteli yhtä- ja kahtakymppiä. Meitsi ohi oikealta ja vasemmalta koska rajoitusten mukaan kuuluu ajaa!

Tosi hauskaa, eritoten etuvetoisella käsijarrulla kahva edellä liikenneympyrään. Nauratti ääneen. Samaten nauratti täkäläinen aurauskalusto, no tokikin jos lunta tulee joka neljäs vuosi niin voi olla että se aura ei ole ihan terässä joka vuosi.

Gastehaus Dianan 12 neliön kopissa on tullut vietettyä jouluista aikaa.

(Christmas on aina isolla, joulu on aina pienellä, paitsi lauseen alussa) (Haloo!) (Helsinki!)

Ei ole toki tarvinnut tallin puolella nukkua niinkuin entisen miehen, vaan on saanut olla majatalon keskuslämmityksessä, juokseva vesi ja jääkaappi, vessa sisätiloissa. Keittomahdollisuutta ei. Parveke on mutta sillä ei talvella ole juurikaan käyttöä.

Kävin joulun alla Lidlistä satasella ostamassa joulujuomat ja jouluruoat, hyvin riitti satanen. Sikaa ja laatikoita.

Muovipaketeissa sianlihan riekaleita ja punaviiinilaatkoita. Ruotsalaista näkkileipää, juustoa ja makkaraa. Sinappia ja remulaadia. Väkeviä ja lantrinkia.

Siinä se on se joulu.

Alkaa tosin tuo kylmä sika vähän tökkiä, selvinpäin ei mene enää lainkaan, ei edes remulaadilla. Punkkua on vielä jäljellä, väkevät loppuivat jo tapanina, piti tänään hakea huoltoasemalta pullo Kapteeni Morgan rommia ja kokakolaa. Huoltoasemalta. Hakea. Viinaa. Pyhänä. Mieti. Siellä Suomessa.

Työt alkaa perjantaina, 2. päivä tammikuuta, toimistolla tavataan pienellä porukalla. Sunnuntaina, 4. tammikuuta sitten tiimin kanssa Kiinan puoleen muutamaksi viikoksi. Suora lento Zurichistä Hong Kongiin, ei paha, siis hyvä.

Ostin F-Securen Freedome VPN ohjelman mobilelaitteille, eli voin todennäköisesti olla Kiinasta yhteydessä ns. vapaaseen maailmaan. Ostin siis omalla rahalla tuon ohjelman Mac laitteisiin, 26 euroa vuosi ja samalla hinnalla kaikkiin applen vehkeisiin jotka on rekisteröity samalle käyttäjälle.

Ja mullahan niitä riittää nykyjään.. Appleja. Viime reissulla kun oli Honkkarin kentällä aikaa, ostin iPadin. Aivan tarpeeton ja erittäin hauska ja tarpeellinen laite. Peukkua vaan perkele kaikille.

Firman porukat on ollu siis joulut lomalla, kaupat kiinni ja raitilla en enää kuule sun askelees ääntä, kuten Metrotytöt ja sittemmin myös Katri Helena lauloi. Hiljaista on ollu.

Radolfzellin retriitti.

Muutaman kaverin kanssa on pyhinä Skypetetty, muuten on ollut hiljaista ja on pitänyt pärjätä itsensä kanssa. Mikä ei tokikaan ole ollut koskaan ongelma. Me tullaan hyvin toimeen, minä ja itte.

Pyhinä on tullut myös tutkailtua tuota tunteiden avoviemäriä, Somea. Siellä sitä facebookissa nillitetään kaiken maailman vakavat ongelmat. Niinku että on flunssa. Mieti: flunssa jouluna! Aikauhee! just ku piti olla ihanaa ni on kamalaa.. aikauhee.

Mutta Somessa käydessään huomaa, että on olemassa valittajien heimo, jonka jäsenet haluaa huomiota ja valittaminen on hyväksi koettu keino saada sitä. Mistä lienevät saaneet aikoinaan positiivisen palautteen moiseen käytökseen.

Omituinen porukka. En soisi tuota käytöstä tuettavan koska siitä ei ole hyötyä ihmiselle itselleen. Että rypee siellä itsesäälissä.

No toki säälin jos on aihetta. Mutta flunssa. Comeen! Kaikilla on ollu flunssa ja melkein kaikki on jääny henkiin.

Minusta nuo tyhjän valittajat somessa kuuluu samaan kastiin huonojen ruoka-annoskuvien jakajien kanssa. Toiset haluaa sääliä ja toiset haluaa että niitä kadehditaan (mutta eivät osaa ottaa kuvia).

Kolmas joukkio, jotka ei oo kerinny (eikä kerkiä) ajatella on se joka sanoo kaikkeen, että ihanaa. Ihana kuva, Ihana kuulla, ihanaihanaihana.. ihanaa lomaa, muista nauttia! Ihanaaaaaa!

Muista nauttia? Onko joku joskus unohtanu nauttia?

Minä en ainakaan tunne ketään joka olisi unohtanut.

Kamera on kaikilla pers- tai muussa taskussa ja kuvaa pukkaa. Kertakaikkiaan. Joka kerta melko hirveää kamaa kerrassaan.

Ihmettelen, että kameroiden, lue kännyköiden, valmistajat ja /tai valokuvaajat ovat unohtaneet tässä piilevän business-idean.

Ite oon vetäny tuossa 1992 Iisalmen kansalaisopistossa videokuvaus- ja kuvakokoajattelukurssin. Eli melko kauan on tuo tieto ollut markkinoilla.

Eli rakentava ratkaisu (ilmaiseksi käytettäväksi) (kato ku mä oon ajatusten Tonava): kännykän valmistaja laittaa siihen härpäkkeeseensä Appsin joka opettaa käyttäjän täydelliseksi kuvaajaksi. Toki silloin kyseinen Appsi on kehitetty siihen härpäkkeeseen yhdessä rautaisten valokuvausammattilaisten kanssa (jotka saa siitä rahnakkaa, jos älyävät tarjota taitojaan..).

Toinen ratkaisu on valokuvaajalle: tarjoa kuvauksen peruskursseja 10-15 hengen ryhmille. Näytä malliksi omat (loistavat!) kännykällä otetut otokset (ja näytä myös ne ihan huonot kuvat samasta tilanteesta) ja rahasta kolmen päivän kurssista 40 euroa per nuppi. Opeta ylä- alakulmat, ylivalo, vasta- ja myötävalo. Kuvakokoajattelu, Kultainen leikkaus. Tarinankerronta. Maisema ja potretti. Eläinkuvaus, niin inhoittavaa kuin se onkin. Lisäksi Adoben Lightroom puolen päivän kurssi (Adoben kanssa diili tähän.. myyt ohjelman ja saat provikat).

Mutta joo, vuosi päättyy pian ja on yhteenvedon paikka. Joka paikka tulee tod näk Kiina-nimisestä paikkakunnasta, kunhan aikaa tammikuussa löytyy.

Suomeen ehdin vasta syyskuussa kun kanalinnun metsästys alkaa, siihen asti menee Kiinan reissuissa tuo aika.

Mersun farkku olis tarkoitus ostaa täällä, siinähän kantavuus on yli tuhannen litraa, eli jos on tarvetta Saksasta meikäläisen synttäreille tilata juomia niin pankaahan tilausta tulemaan. Omille synttäreillehän saapi juomia tuoda?

Haaparannan kautta.

Ohessa tiedoite paikallisista polttoaineiden hinnoista.

IMG_0376

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s