Veikkasin viime vuoden syyskuussa väärin

Ei se Kokoomus voittanutkaan vaaleja. Ne onnistuivat tiputtamaan kannatustaan, ehkä yhtenä syynä oli riehakas ote ja toisaalta luvattiin vaan ei toimitettu.

Ryssivät koko homman.

Eli ennustelin seuraavaa:

“Se on keväällä 2015 eduskuntavaalit, mitä veikkaatte, mikä Suomessa muuttuu?

Minun veikkaukseni on ettei mikään muutu. Eduskuntaan valitaan pääosin samat uudelleen, pieni osa edustajista vaihtuu, puolueiden valtasuhteet muuttuvat prosentteja, ei kymmeniä prosentteja.

Televisiossa jännitetään vaali-iltana. Kaikkien puolueiden puheenjohtajat kertovat vaalivoitosta. Hymyillään niin, että naamaan sattuu.

Kokoomus on vaalien jälkeen edelleen se suurin puolue, keskusta, persut ja sossut seuraavana. Sitten on iso väli ja seuraavan hallituksen apupuolueet. Eli selkeä vallan polarisoituminen on nähtävissä.”

Muutama ensimmäinen taisi kuitenkin mennä nappiin. Mikään ei muutu, samat uudelleen, naamaan sattuu, paitsi Antti Rinteellä.

No, Keskusta voitti vaalit ja nyt kohkataan, että miten se yks insinööri laittaa maan asiat kuntoon.

Yrittäjä-insinööri-miljonääri.

Eppäillä soppii. Kun tuo Suomen talous on teipattu Euroopan talouteen varsin tiukasti kiinni ja Suomen painoarvo on Euroopan Unionissa edelleen se yksi prosentti. 1%.

Että saattaa se sadasosan nytkähtää.

Mutta mielenkiintoista tulee olemaan Persujen ja varsinkin Timo Soinin seuraaminen jatkossa, koska lienevät hallituksessa ja on hauska nähdä mitä mielipiteille tapahtuu kun joutuu vastuuta kantamaan. Paljonko lantrautuu ensimmäisen vuoden aikana.

Mutta toisaalta kantoihan se Kataisen Jyrkikin vastuunsa sinne Brysseliin. Mutta onko jytky seuraavaksi housuissa?

Hallituksessa siis Keskusta, Persut ja joku tai jotkut muut. Mutta työkaluja ei riitä kaikille joten hiekkalaatikolla pitää kaikkien saada käyttää lapioa ja ämpäriä vuorollaan, sekä tomerana toimittaa miten asioita tässä pannaan kuntoon.

Kun Suomen talous on muutaman viime vuoden sakannut ja vieläpä jäänyt jälkeen muusta Euroopasta niin talouden kuntoon saamiseksi pitäisi löytää jostain yrittäjä-insinööri-miljonääri-taikuri.

P.S.

Elämästä: uusi alku kuulostaa tosi paljon tylsemmältä kuin jännittävä loppu.

Lambin vessapaperimainos jäi askarruttamaan, meneekö paskapaperi paremmin kaupaksi jos mielleyhtymänä on: -Lambi, se on kuin lampaaseen pyyhkisi..

Jääkiekosta, vastakiekko kuulostaa perin suomalaiselta.

Sanotaan, että ei tätä yhteiskuntaa hokkuspokkus-tempuilla kuntoon laiteta. Joka lausuma aliarvioi ja väheksyy pahasti taikureiden ammattikuntaa. Ei se ole helppoa laittaa norsu katoamaan porsliinikaupasta, virtahepo olohuoneesta tai Alexander Stubb pääministerin paikalta. Saatika Paavo Väyrynen Suomesta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s