Verot valtion maksettavaksi

Jari Korkki haastatteli perjantain A-studiossa pääministeri Juha Sipilää.

Tuli varsin kotoinen olo haastattelua seuratessa. Piti oikein pohtia, että mistä moinen. Vastaus oli se, että olen tuollaista nähnyt sen seitsemänätoista vuotena Nokialla.

Selkeää ja rauhallista sanailua. Ei kovin poliitikkomaista.

Muutaman tärpin löysin: selkeä sanoma, puhuu ymmärrettävästi – ei poliitikko, tulostavoitteellinen – ei poliitikko, selkeä sitoutuminen, lupasi kävellä ulos jos ei neljän vuoden päästä homma ole kuten nyt luvataan – ei poliitikko, rauhallinen ja suora – ei poliitikko, johtajan näköinen mies – ei poliitikko, konkreettinen visio ja strategia miten se saavutetaan – ei poliitikko.

Hyvä idea Keskustapuolueelta kokeilla välillä tuollaista johtajaa joka osaa tavoiteasetannan ja ilmeisen suoraselkäisesti sitoutuu siihen myös. Niitä toisenlaisia on tässä nähty.

Suomalainen poliitikkohan eroaa esimerkiksi Ison Britannian poliitikoista siten, että Suomessa jos tulee kämmättyä niin jatketaan hetki korvat punaisina mutta mitäs siitä sen enempää.

Syylliset etsitään muualta ja anteeksi pyydetään sitä, että jäätiin kiinni. Se on se suomalainen poliittinen täysi vastuu, saarivaltakunnassa ne sen sijaan lähtee heti takaviistoon päivän politiikasta.

Ei nykyisistä Suomen kärkipoliitikoista muita tuommoisia löydy, harmi jos valitaan sivummalle kun osaamista näyttäisi olevan. Menisi mies hukkaan.

Siis jos valitaan presidentiksi niin menisi mies hukkaan. Koska presidentin toimi on veistelty aivan oksattomaksi ja homman tarkoituksenahan on vain humista takarivissä kun muut tekevät juttuja.

Hallituksen iltakoulut, eli koko bändin säännölliset kokoontumiset tulevat takaisin, sitä kautta on mahdollista saada jonkunlaista ryhmähenkeä porukkaan. Toivottavasti myös ylimielinen esiintyminen vähenee.

Josta tuli mieleen Persut.

Timo Soini vaikuttaa julkisuuskuvansa kautta älykkäältä ja näsäviisaalta oppositiopoliitikolta joka on varsin tyytyväinen itseensä. Mies jolla on sutkautus vähän joka asiaan ja naurunvirne suupielessä.

Nyt voi virnistely jatkossa olla vähän tiukemmassa, mies ja takkikin saattavat rutista.

Rutinaa voi tulla esimerkiksi siitä kun persujen uusi työ- ja jotain-ministeri kohautti heti uran alkumetreillä, osaamattomuuttaan toki. Typerintä siinä oli se paikkoheitto, että eiku se oli henkilökohtainen mielipiteeni, ei hallituksen sanomaa.

Kuule Lindström, noissa hommissa olet koko ajan ministeri ja joukkueen pelaaja. Jos et pelaa roolisi mukaan niin sitten voit olla vaikka kanisteri.

Eduskunnan uuden persupuhemiehen taannoisia sanomisia on myös paheksuttu. Lohela kertoo sittemmin muuttaneensa mieltään muista uskonnoista. Hyvä niille.

Lisäksi puolueesta löytyy hesalainen kunnallispoliitikko, entinen poliisi joka mielellään harrastaisi maahan muuttaneiden afrikkalaismiesten pakkosterilointia mutta tätä suuntausta puolueessa tasapainottaa toinen persu joka tarjoutui harrastamaan lisääntymisen harjoittelua suurelle joukolle naishenkilöitä.

Teuvo sen sijaan ei ole pitkään aikaan tehnyt mitään tyhmää. Tai ainakaan jäänyt kiinni.

Timon takin rutina alkaa kunhan Kreikan seuraava tukipaketti rapsahtaa maksuun tässä kesän aikana. Siinä sitä on kiire palttoota kääntää ympäri mutta sutkauttelu ei enää ministerinä toimi. Kun niissä hommissa pitäisi näyttää fiksulta ja sanoa jotain järkevää, niinku ei-lindströmiläistä.

Mielenkiintoista tulee olemaan tämän Juhan bändin seuraaminen, iteroimisineen, implementoimisineen ja varmaan myös risk managementteineen ja Lessons to Learneineen.

No bullshit-bingoa siellä Nokiallakin loppuvaiheessa pelattiin, kuten pelataan politiikassa myös, mutta jospa se Juha Sipilä toisi vaihteeksi jotain tekemisen mallia pääministerin hommiin.

Onnea se kyllä tarvitsee tuon joukon kanssa, teflonilla päällystettyjä poliitikkoja ja Lindström.

P.S.

Uutisten loppukevennys: Korkesaaressa lukuisia eläinvauvoja.. – oikeesti hei, ne on poikasia. Eläinten poikasia.

Muita outouksia: halpuuttaa, kotouttaminen, kestävä kehitys, rakennemuutos.

-70 luvulla kun tehtiin eksoottista kotiruokaa niin rojautettiin sekaan herne-maissi-paprikapussi, siinähän on pippuriset pustan terveiset, inkojen maissit ja herne omasta nenästä.

Elämän laadun parannusta: ostin sähkötoimisen kahvimyllyn, saan siis aamuisin tuoksuvaa vastajauhettua kahvia. Merkittävä ero entiseen kurjaan elämääni.

Tulkaapa kahville!

Lisäys seuraavana päivänä: olen edelleen sitä mieltä, että eurolle suomalaiset eivät voi mitään, prosentin painoarvolla voi pelkästään huudella. Eli sisäinen devalvaatio näyttää olevan hallituksen suuntana, ulkoinen olisi kivampi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s