Illuusio vapaudesta on taas täällä

Ostin siis moottoripyörän.

Pitkään onnistuin sinnittelemään ennen kuin oli annettava periksi. Honda CBR1000RR vuosimallia 2004. Ajokilometrejä 30 000.

Saksalaiset eivät nähkääs aja muuten kuin kesäsunnuntaisin jos aurinko paistaa puolipilviseltä taivaalta ja tuuli tulee takaa. Siksi kahdessatoista vuodessa tulee noin naurettavan vähän kilometrejä.

No ajoin viime viikonloppuna tuhat siihen lisää, kävin Itävallan Imstissä yötä ja ajelin muutamat passit, eli vuorten ylittävät mutkatiet. Laaksoissa oli yli kaksikymmentä astetta lämmintä ja vuorilla alle kymmenen.

Pyörä on kyykkymallinen, joten ajoasento on epämukava ja ahdistava, uudet ajokamppeet jäykät ja hankalat, päässä heiluu puolentoista kilon paino, eli kypärä. Seitsemän vuoden tauon jälkeen mutkien ottaminen opetteluttaa niin että hikeä välillä pukkaa.

Eli perhanan hauskaa hommaa! Ihan parasta.

Reppu selässä ajelin reissun koska laukkuja en vielä kerinnyt hommata. Samaten navigaattori oli vanhan mallinen, paperista tehty.

Imstissä osui silmään Bikers Willkommen teksti Gästehausin seinässä, sinne siis. Vanha mummeli myi huoneen hintaan 39 euroa, kehui erikseen aamupalaa. No huone oli hyvä, aamupala kehno. Keskimäärin okei.

Suihkun kautta kebapille (juu, täällä se kirjoitetaan just noin; kebap) ja Döner Teller eteen. Hyvät eväät. Siitä Biergarteniin katsomaan Mestarien Liigan loppuottelua, mukava ilta ajopäivän päätteeksi. Vaikka niin ne on aina.

Huomasin suihkuun mennessä, että saippua oli jäänyt tunkematta reppuun. Lainasin lavuaarin reunalta nestesaippuapullon ja pesin sillä.

No haisin koko illan mansikalle, mutta ei se flaksia parantanut yhtään.

Mutta nyt on pyörän jousitus säädetty sopivammalle, eli seuraavaa viikonloppua odotellessa.

Suosittelen moottoripyöräilyä kaikkien vanhempien lapsille, sillä ajaessa on aina pois pahanteosta ja kaikki rahat (Suomessa) menee pyörään eikä turhuuteen.

Suomenkin asioita on ollut aikaa seurata, eikä hyvältä näytä.

Siellä on poliitikot korjailemassa poliitikkojen tekemisiä.

Pamflettia aiheeseen on pukannut. Jungner, Tujunen ja Apunen ovat sitä mieltä, että puolueiden on uudistuttava. Pefletti taisi kuitenkin tulla, sillä muutosta lienee turha haikailla.

Ja twitteristä tulikin vastaan aiheeseen sopiva twiitti: “Puolueiden uudistaminen on kuin hautausmaan siirtäminen. Sisäpuolelta on turha odottaa apua.”

Sveitsiläisiä tässä naapurissa nauratti kovasti kun kuulivat, että Suomessa asioita ei voi ratkaista kansanäänestyksellä. Kysyivät, että ette kai te poliitikkojen anna päättää tärkeistä asioista.

EU on kuulemma toinen hassu asia.

Sinne valitaan parlamenttiin 751 edustajaa mutta todellista valtaa käyttää rapiat 55 000 jokun muun valitsemaa virkamiestä, osa varsin hyväpalkkaisia. Joiden homma jatkuu tuloksesta riippumatta.

Eli valtaa on mutta vastuuta ei.

EU ei kerro virkamiestensä palkkoja mutta brittiläinen The Telegraph kertoo vuodetuista dokumenteista selvinneen, että koko porukasta noin 10 000 hemmoa hankkii enemmän kuin David Cameron. Joka saa liksaa 140 000 puntaa vuodessa ja on niillä ansioilla kuudentena valtion päämiesten hillotolpasta. Siis länsimaiden valtion päämiesten jonossa.

Ei huono liksa brysseliläisillä, eikä ole pelkoa että vaaleissa joutuu työttömäksi.

EU:n touhuilusta tuli mieleen Turkin yksinvaltias, Sulttaani Erdogan ja Europpa ja Euroopan Unioni. Ja ollaaks kavereita.

No EU joo ja Erdogan kanssa joo, mutta haluu rahaa muutaman miljardin ja haluaa lopettaa lehdistönvapauden ja myös huumorin.

Turkin sulttaani hermostui kun saksalainen humoristi Jan Böhmermann lausui runon jossa kysyttiin että oliko Erdoganin puuhastellut eläinseksin parissa.

Vanha vitsi, vanha menetelmä. Kuten poliitikolta voi haastattelussa kysyä, että onko hän jo lakannut lyömästä vaimoaan, juu vai ei. Eli tosi vanha vitsi mutta voi olla Turkissa uusi.

No Angela Merkel yritti auttaa sulttaania paheksumisessa mutta taisi saada täystyrmäyksen saksalaisilta ilmaisun vapauden ja demokratian kannattajilta.

Turkkilaiset haluaisivat Euroopan kultapossukerhon jäseniksi mutta niiden mielestä jäsenvaatimukset ovat vähän tylsiä.

Ainoa vähän mielenkiintoa herättävä asia Suomessa on tuo Kokoomuksen puheenjohtajavalinta.

Se ainoastaan siksi, että siellä on poikkeuksellisesti yksi järkevän oloinen kandidaatti, Elina Lepomäki. Lupasinkin Elinalle, että jos hän tulee valituksi niin anon Kokoomuksen jäsenyyttä, sillä niihin talkoisiin voisin osallistua.

Puheenjohtajan valitsee noin 800 puoluekokousedustajaa, eli pientä skeptismiä tässä pukkaa. Voipi olla, ettei Lepomäestä tule puhista kun sehän olisi muutos. Kääk!

Kuka katsoisi peiliin ja heittäisi ensimmäisen kiven?

P.S.

Pojat valjastivat isälleen hevosen myllyreisulle mutta homma oli tehty niin huonosti, että isä joutui valjastamaan matkalla hevosen kolme kertaa uudelleen.

Joku sanoi joskus, että on hyvä tehostaa tekstiä lihavoimalla. Mikä on lihavoima?

Luin jostain sanonnan, että viiksetön suudelma on kuin muna ilman suolaa. Josta taasen tulee mieleen ihan uusi mietelmä.

Pouttu lanseerasi makkaran. Elastinen ja Uniikki hihittivät taustalla koska makkaran nimeksi tuli Lerssi. Elastinen koostumus ja uniikki maku.

Alkeellista.

Poutulta puuttuu enää vain sinappi jonka nimeksi Kakka. Tyrskittäisiin vielä syksylläkin rillatessa koska niin hassua.

Urheilija ja valmentaja: me annetaan kisoissa 110%. No niin no, matematiikka koulussa oli sitten vissiin 90%.

Tulevaisuus näyttää valoisalta sanoi lampputehtaan johtaja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s