Taivas putoaa, Britannia eroaa EU:sta

EU:n johdolla on hätäkokous Brysselissä tulevana viikonloppuna.

Jotenkin tulee mieleen, että se kokous olisi kannattanut järjestää jo pari vuotta sitten.

Seurasin BBC:n suoraa vaaliohjelmaa viime yönä ja ymmärrys studiossa oli tuloksen selvittyä varsin selvä, tämä oli viesti Euroopan Unionin ja myös Britannian establishmentille, eli eliitille.

Suomessa valtaapitävät ovat jo ehtineet tuoreeltaan kauhistella tulosta.

Ymmärrän hyvin kauhistelun. Ihmiset, kansalaiset, nuo politiikan ikävät mutta pakolliset lieveilmiöt häiritsevät tuolla tavalla asioiden hoitoa.

Kauhistellaan sitä, että valuuttakurssit alkoivat heilahdella rajusti ja epävarmuus lisääntyi. Mutta valuuttakursseilla on tapana löytää tasapainotila. Jos poliitikot eivät tule auttamaan.

Kauhukuvia viljellään, työttömyyttä, viisumeita, rajatarkastuksia (on ollut Britanniassa koko ajan), hinnat kallistuvat kaikkialla (no heh..), vienti laskee kaikkialla (hehee..), kaupankäynti loppuu (justiisa..), taivas putoaa.

Kauhukuvia ilman mitään perusteita. Mikään maa ei ole aikaisemmin eronnut Euroopan Unionista niin seurauksia ei toki tiedetä mutta Saksaa Britannian ero kirpaisee. Saksa ei halua näyttää olevansa johtaja, vaikka Saksa on se ainoa maa jonka taloutta EU palvelee.

Hauska esimerkki suomalaisen uutistoimituksen analyysistä oli se, että kun Britannia on nettomaksaja, eli maksaa rahaa EU:lle, niin silti uutinen kertoi että kun Wales on saanut EU rahaa niin siellä ei tykätä. Vielä kerran: Britannia on nettomaksaja, maksoi vuonna 2014 kymmenen prosenttia EU:n budjetista, eli 14 miljardia euroa.

Se mikä poliittista eliittiä hermostuttaa meillä ja muualla on se, että trendi voi jatkua. Siis että kansalaiset jatkavat häiriköintiä muissakin maissa. Perhanat haluavat päättää asioista vaikka yleisesti tiedetään, että kansalainen voi päättää vain siitä kuka asioista päättää.

Britannian kahden vuoden eroprosessi alkaa syksyllä ja oma veikkaukseni on, että britit pitävät omia puoliaan neuvotteluissa. Britannia on Euroopan toiseksi suurin talous, eli painoarvoa on.

Minua ilahduttaa Britannian ero koska se tulee auttamaan maata reivaamaan kurssiaan oman edun mukaisesti ilman EU:n määräysvaltaa. Saattaa eroaminen levitä myös muihin maihin joissa ihmisillä on paha olla.

Osa porukasta varmaan muistaa miten Neuvostoliitolle kävi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s