Kun on auto ja aikaa

Auto on sama edelleen, se Mersu. Aikaa tuli siitä kun työnantajalla loppuivat erään kalifornialaisen matkapuhelinvalmistajan projektit ja minä sain lähteä uusiin seikkailuihin.

Työnhaku on jo alkanut mutta päätin kuitenkin käväistä katsomassa kaveria ja sen perhettä tuolla Fuengirolan puolessa.

Puolitoista päivää suuntaansa, pikku torkut aamuyöstä autossa ja heti parin tuhannen kilometrin jälkeen perillä.

Sain mukavan huoneen paikallisen mummon yläkerrasta, huone ja toiletti. Yhteiskeittiö muiden lomalaisten kanssa. Viisi yötä, neljäkymppiä yö.

Päivät menivät mukavasti rannalla, kaverin mukuloiden kanssa meressä peuhatessa ja iltasella tarjolla jalkapallon EM kisoja, ruokaa ja paikallista punaviiniä.

Huomasin kun kävimme porukalla kaupassa, että Espanjassa ruoan hinta on vieläkin alempi kuin Saksassa. Kotimaiset vihannekset hyviä, punkku hyvää ja halpaa, tuoretta kalaa oli myös tarjolla enemmän kuin Saksassa konsaan.

Ajatuksissa alkoi itää se, että Espanjassa en olekaan vielä asunut.. ja siellä pärjää kohtuu hyvin sillä auttavalla portugalilla joka tarttui neljänä vuotena Brasiliassa.

Fuengirola on Andalusian tihein suomalaisesiintymä, palveluja on verrattain paljon tarjolla suomeksi. Lääkäripalveluja, kiinteistökauppaa, hoito- ja kuntoilupalveluja. Baareja. Fuengirola on selvästi erikoistunut lapsiperheisiin ja vanhuksiin, biletyspaikkoja siellä ei ollut. Sää on mitä mainioin, jos pitää lämpimästä ja auringonvalosta.

Espanja on myös yksi kolmesta Euroopan maasta jossa suomalaiset yksityisen puolen eläkkeet verotetaan kohdemaassa. Muut kaksi ovat Ranska ja Portugali. Eli verokohtelu on näissä maissa kevyempää kuin Suomessa.

Suomen valtio on kuitenkin neuvotellut muutoksen verotukseen, tavoite on saada Espanja samaan ruotuun muiden Euroopan maiden kanssa, yksityisen puolen eläkkeet verotettaisiin silloin Suomessa.

Espanjan parlamentilla ei tosin ole ollut vielä aikaa vahvistaa tätä neuvottelutulosta sopimukseksi. Mañana. Ehkä.

Mutta vaikka verokohtelu muuttuisikin, on Espanjassa eläminen huomattavasti halvempaa kuin Saksassa ja erittäin paljon halvempaa kuin Suomessa. Golfkausi on ummelleen 12 kuukautta vuodessa, joka on myös hyvä syy asua siellä.

Paikalliset ihmiset ovat mukavia, latinoja. Rentoa meininkiä. Ei hällä väliä touhua mutta asioiden ei tarvitse olla aina niin justiinsa. Toisin kuin täällä Saksassa jossa Alles Verboten, kaikki kielletty, on se ensimmäinen lähestymiskulma asioihin.

Muuta hassua tapahtunut: Yhdysvalloissa on alkanut presidentin vaalien loppukiri kun molemmat ehdokkaat on selvillä. Siellä alkaa kohta sonta lentää isommissa paakuissa. Mukavaa viihdettä.

Yhdysvalloissa on jo käytössä Timo Soinin lanseeraama ajatus, että poliitikon ei kampanjoidessaan tarvitse puhua totta. On median tehtävä tarkistaa faktat.

No, ei minunkaan tarvitse valehtelijaa äänestää. Että sujut ollaan.

Suomessa on jälleen todettu, että taloudessa on tapahtunut käänne parempaan. Kuten myös viime vuonna todettiin. Ja sitä edellisenä. Ja sitä edellisenä.

Heh. Hauska yritys mutta ei toiminut. Ei toiminut viime vuonnakaan. Eikä edellisenä.

Selvää lienee, että kun Euroopalla menee huonosti niin Suomella menee huonosti. Sitä menemistä ei prosentti porukasta muuta suuntaan tai toiseen. Ainoa joka pärjää on Saksa.

Joten työnhakuni jatkuu täällä Saksassa.

Mutta tärkeimmät asiat pitää myös hoitaa, syyskuu Hossassa kanalintumetsällä. Joka on tekosyy telttailuun ja metsissä vaelteluun.

P.S.

Kyllä oli taas aamulla peiliin katsomisen paikka.

Sauli Niinistön hyvä aloite lentämisestä Suomenlahdella ja Itämerellä transponderi päällä olisi mainiosti laajennettavissa niin, että asennetaan transponderi kaikkiin venäläisiin niin tiedetään missä ne on.

Pääseekö Suomi AA kerhosta kuiville?

Ylen suomalaisen jalkapalloselostajan usein käyttämä “hiekka vähenee tiimalasissa” on täydellistä disinformaatiota. Kun ei vähene. Se hiekka vaan valuu sieltä ylhäältä sinne alaosaan. Melkoinen yllätys siellä Ylellä on jos ne sen lasin joskus kääntää.

Masennus tuli käymään. Istuttiin pöytään ja katsottiin toisiamme silmiin. Molemmat tiesivät, että kisa on päällä. Se joka ensin nauraa on hävinnyt.

Suomalainen bisnesidea: voisi myydä torilla hautakynttilöitä, kylkiäisenä mattoveitsiä.

Tiedän mistä Lapinhulluus johtuu, krooninen Kilpisjärven liikatoiminta ajoi minut aikoinaan Lappiin joka vuosi kalaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s