Lomamatkalla jossain Suomessa

Kohta neljä kuukautta Suomessa ja kokemuksia ja näkemyksiä on taas kertynyt.

Suomalainen politiikka on ihastuttavaa seurattavaa. Isoin viimeaikainen käänne oli kun Persut alkoivat lisääntyä kuin ameebat, siis jakautumalla. Huima loikka jonka aikana kaksoispiruetti ja alastulon jälkeen vastustivat sitä mitä ennen kannattivat.

Valta on niin makeaa, että kun se otetaan pois niin alkaa kiukuttelu, tässä tapauksessa uuvatit, eli smurffit lähtivät puolueesta kun siten saivat pitää ministeripostinsa, persukärpäsiä lähti pieni joukko samalla ikkunan avauksella.

Kannatus näyttää tosin pahalta, HS-gallupin kyselyssä kannatus oli 2,5%, YLE:n kyselyssä 0,7%. Virhemarginaalin ollessa parisen prosenttia suuntaansa.

Eli entiset persut, uuvatit, tulevat smurffit, nykyiset arvojen halaajat mahtuvat virhemarginaaliin ja tilaakin vielä jää. Seuraavat vaalit taitavat tyyppejä vähän jänskättää. Saattaa hillotolppa löytyä yllättävästä paikasta.

Paljon kertonee myös Kokoomuksen ja Keskustan ajatus- ja arvomaailmasta, että tuo kokoonpano on se ainutkertaisen oikea joka saa maan talouden taas kasvu-uralle. Eppäillä soppii.

Taitaa muun maailman talouden heilahtelut vaikuttaa enemmän kuin hallituksen heilastelut.

Muuta mieleen kopsahtanutta Suomessa on se, että ihmiset ja sauna voidaan laskea plussapuolelle. Ihmiset myös miinuspuolelle, ainakin muutamat valittajat.

Sähkön hinnanmuodostus myös vähän kummastuttaa. Tuli Energia 247 OY:n sähkölasku parilta kuukaudelta, 8,46 euroa. Kohta postiluukkuun kolahti myös Savon Voiman lasku sähkön siirrosta, 54,61 euroa.

Varsin ilmeinen monopolin aiheuttama hinnoittelu, sillä en suostu uskomaan että tuon minun sähköni siirto olisi kuluttanut verkkoa tuolla hinnalla. Sähkö on halpaa mutta elektronien heiluttelu johdossa maksaa. En usko.

Olusilla tuli myös käytyä. Siis Iisalmen Olusilla.

En ole koskaan nähnyt Apulantaa tai Paula Koivuniemeä livenä joten käväisin katsomassa.

Ajelin perjantaina ja lauantaina Iisalmeen, yöksi kotiin. Perjantaista jäi mieleen suomalainen rieha, kohteliaat nuoret, paistetut muikut ja kaatumiskunnossa oleva nainen klo 21:00, miehiä samassa kunnossa näkyi jo aikaisemmin.

Apulanta heitti mukavan keikan, vähän virkamiesmäistä touhua mutta onhan ne samalla konseptilla menneet jo rapiat kaksikymmentä viisi vuotta. Toni Wirtanen veti kieli poskessa rokkikukkoelkeitä, porukka lauloi mukana, minä en kun en osannut sanoja. Kitaroita Wirtanen vaihteli alvariinsa biisien välissä, en tajunnut että miksi. No ehkä se oli sitä suuren maailman tyyliä, soitto ei vaihdoista parantunut yhtään.

Paula Koivuniemen keikka oli lauantain alkuillasta, joka sopi mainiosti, pääsi ajoissa kotiin. En tuntenut houkutusta jäädä katsomaan Irinaa ja Anssi Kelaa.

Koivuniemi veti vuosien rutiinilla keikkansa mutta läpi paistoi, että se tykkää esiintymisestä. Se oli hyvällä tuulella ja se tuuli levisi yleisöönkin. Kannatti ehdottomasti käydä katsomassa.

Kesän toiseksi festariksi olen suunnitellut Pyhä Unplugged tapahtumaa. Mato Valtonen taiteellisena johtajana on väsännyt hauskan kattauksen. Lisäksi sinne ja takaisin voi mennä muutaman päivän ajan, niin että ehtii matkan varrella käydä kalassa. Ja olusella.

Salossa tuli myös käytyä. Toisen entisen nokialaisen kanssa käytiin katsomassa vanhoja kulmia. Surullinen näky kun ennen niin täynnä ollut parkkipaikka puski koivuntaimia asvaltista.

Paljon elettyä elämää ja muistoja, enemmän hyviä kuin huonoja muistoja. Tosin loppuaika oli melko hanurista kun isot pojat saivat homman ryssittyä ja maailman suurimman matkapuhelinfirman nutulleen. Mutta tulipahan elettyä, nähtyä ja koettua.

Samalla reissulla sain kaverilta vinkin hyvään autohuoltoon Turun suunnalla, Länsi-Suomen Taksiasennuksella on töissä kaveri joka on ollut toistakymmentä vuotta mersun merkkihuollossa töissä. Kohtuuhinnalla tuli jarrut kuntoon ja kosolti vinkkejä omatoimikorjaamiseen. Suosittelen ehdottomasti, varsinkin mersun omistajille.

Naapurin koira, terrieri on ollut minulla pari päivää hoidossa. Energiaa ja keinoja sen purkamiseen siltä löytyy yllättävästi. Valokuvaa siitä ei saa millään jos se on tajuissaan, ohessa esimerkki.

Koira.jpg

Hauska ja positiivinen koira, myös hyväksi minun koirakuumeelleni tämä hoitojakso: muistaa taas sen miten paljon niistä on ilon lisäksi riesaa.

Syyskuussa suuntana Hossa, sain kanalintukausiluvat valtion maille ja tänä vuonna ei ole töihin kiire. Vauhtia haen Kalajoelta jossa vanhojen nokiakolleegoiden kokoontumisajo syyskuun alussa. Lämmitetään varmaan sauna.

P.S.

Olusilla nähtyä: miehellä napapaita ja hymykuopat kaupan päälle. Navan kahta puolen. Naisilla näytti rytmi menevän polviin ja hartioihin, lantioon ei.

Että jos lopettais kaljoittelun ja söis jäätelöä sen sijaan. Sitten kun illan päätteeksi oksennettaisiin kaverin kanssa vierekkäin niin mulle jäis hyvä maku suuhun.

Tuli karsittua Facebook kavereita, jäljelle jäi 666.

Kukaan ei kysy miksi yksityinen terveyspalvelu on tehokkaampi kuin julkinen. Vai onko se? Jos yksityinen on parempi, eli tehokkaampi, eli paranemisia tapahtuu enemmän samassa ajassa kuin julkisissa terveyspalveluissa niin pitäisikö koulutkin yksityistää? Ja armeija. Ja eduskunta.

Paha Doppler-siirtymä suomalaisessa politiikassa. Punasiirtymä tarkoittaa sitä, että kohde loittonee, menee pois havainnoitsijasta. Sinisiirtymä sitä, että se tulee kohti. Melko paha.

Tokmannilla on tyylikäs Bosch painepesurin mainos. Mutta harvassa on hyvät. Yleensä turvaudutaan naamanvääntelykomiikkaan, josta tulee myötähäpeän tunne ja päätös olla ostamatta.

Naisten käyttämä sana ihana on samankaltainen kuin poliitikkojen kestävä kehitys, merkitys riippuu kontekstista ja on selkeä vain käyttäjän mielessä.

Marketin kassajonossa oli tänään ryppyotsaisia ihmisiä ja parin hyllyn takaa kuului melko lujaa uhmaikäisen parkuminen. Sanoin ääneen ajatuksen joka juolahti mieleen: “mukava että itellä ei oo tuon ikäisiä lapsia enää..”

Kahta lukuunottamatta kaikkia jonossa hymyilytti.

Eihän näitä tarvitse näköjään itse keksiä… AVI:n tiedoite: Puutteita koirien rokotuksissa. Eläinten maahantuonnin tehovalvonta Helsingin satamissa 19.5.2017 suoritettiin pistokokeina.

-80 luvun paluusta haaveilevan olisi syytä alkaa käyttää retrosalpaajaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s